Geboren in Drachten (F) op 12 april 1954. Opgegroeid in Marum (G) in een gezin met moeder (coupeuse), vader (buschauffeur), een zus en een broer. In Groningen de Lerarenopleiding Ubbo Emmius gevolgd ( Geschiedenis en Nederlands), vervolgens overgestapt naar de Rijks Universiteit Groningen en afgestudeerd in Sociaal-Economische Geschiedenis. Afstudeerscriptie ‘De Treinreiziger in de literatuur’ (samen met Dirk Mulder).

Werkzaam geweest in onderwijs ( LHNO LEAO, MAVO, VMBO, Middenschool, MEAO, MMO, MTS) en van 1988-2018 leiding gegeven aan museum: Hunebedcentrum in Borger(D).

Getrouwd geweest met Janke (1976-2017), drie kinderen en acht kleinkinderen. Sinds 31 december 2018 met pensioen. Samenwonend met Liesbeth.

Publicaties voornamelijk over historie, archeologie, regionale identiteit, onderwijs en actualiteit middels artikelen, boeken, essays, lesbrieven,(gesproken) columns, kinderboeken, jeugdboek en detective. In het bijzonder erg trots op het winnen van de Je maintiendrai-prijs 2009 met het essay ‘Onderweg. Over de maakbaarheid van regionale identiteit’.

Schrijven is voor mij een passie , maar ook een middel tot reflectie. Kijken naar de wereld om je heen, de wereld die voorbij is en tot het verleden behoort en een ongewisse toekomstige wereld. Dat doe ik omdat ik er plezier aan beleef en vanuit het besef, dat mijn opvoeding, opleiding en levensloop daarin zijn sporen achterlaat. Verschillende genres, fictie en non-fictie bieden mij mogelijkheden om me te uiten. Ik schrijf niet in opdracht, maar puur vanuit een eigen gedrevenheid en onafhankelijkheid. Eigenlijk elke dag wel. Misschien iets om regelmatig te volgen? Dat kan!. Regelmatig zal er iets nieuws verschijnen op deze site. En reageren kan ook: heinklompmaker544@gmail.com.